IZABRANI TEKSTOVI


Priznanje nezavisnosti Kosova bio bi poslednji čin kapitulacije pred imperijalističkim režimom i njegovim kolaboracionistima.


Katastrofalne imperijalističke vojne intervencije u Iraku, Libiji i Siriji potpuno su ogolile retoriku ljudskopravaških vojnih agresija i pokazale da one samo dovode do opšteg kolapsa i tragedije za obične građane.

Korporacije

U svetskim razmerama već je vođeno oko 600 procesa protiv mnogih država u kojima korporacije traže odštetu zbog državnih ili skupštinskih odluka koje ih navodno ometaju u maksimiziranju profita


IZABRANI INTERVJUI

Sevim Dagdelen

Sevim Dagdelen, poslanica nemačke levičarske partije Levica (Die Linke), sa govornice u Bundestagu, iznela je oštre kritike na račun nemačkog vojnog prisustva na Kosovu i podrške vladi Kosova.

John Pilger

Svetski poznati ratni reporter i dokumentarista levičarske orijentacije Džon Pildžer (75) kaže da je napad NATO-a na Jugoslaviju bio udar na sam koncept suverene i ekonomske nezavisnosti u jednom, po američkom i EU receptu skrojenom, ’globalnom’ svetu.

Nenad Glisic

Poznati kragujevački pesnik Nenad Glišić ne ustručava se da svoju poeziju prožme sopstvenim društvenim i političkim angažmanom, levičarskim idejama socijalne pravde i besklasnog društva, kao i stvarnim mukama i problemima na koje je čovek u svetu bez tih ideja osuđen.


Dokumentarni film 'Puki svedok' (Just a Witness)